Reislog 1 Sydney en de Blue Mountains 31 Aug - 6 sept
6 september 2015 - Sydney, Australië
Na uitgezwaaid te zijn door onze familie kon onze reis beginnen. Na een reis van 33 uur waarvan 25 uur vliegen, een tussenstop op Dubai, 6 films later, 3 dagen in het zelfde ondergoed en geen nachtrust staan we dan eindelijk in Sydney! Nu nog zorgen dat we een hele dag wakker en actief blijven want we staan om 8:00 AM al in ons hotel. Omdat we niet van half werk houden hebben we maar meteen onze wandelschoenen aangetrokken en bijna alle high lights van Sydney aangedaan. 's Avonds kunnen we dan eindelijk douchen, schone kleren aan en na een hapje eten in Chinatown gaan we compleet ingestort naar bed.
Ook de dagen erna lopen we zeker een marathon door Sydney. We treffen het, het is voorjaar, niet heel erg warm maar wel droog. Daarom gaan we ook naar Bondi Beach om lekkere surfdudes voor Mariska te spotten en bikinibabes voor Frank. Omdat het nog geen zomer is valt de oogst tegen en lopen we maar de Coastel Walk naar Cogee, langs strandjes en over de kliffen.
Na drie dagen Sydney gaan we naar NP de Blue Mountains, op 2 uur rijden van het centrum van Sydney. Onze voeten doen al zeer van al het lopen, maar we plakken er nog flink wat kilometers aan vast. Er zijn prachtige uitzichten over de vallei, the Three Sisters en je kunt er prachtig wandelen. We overnachten in een Youth Hostel waar we verrassend genoeg zeker niet de oudste zijn, op een kamer met andere reizigers en piepende stapelbedden. Na nog een dag wandelen (met onze bagage....) in de omgeving van de Wentworth Falls stappen we eind van de middag weer op de trein naar Sydney.
Onze laatste dag in Sydney belanden we in het Goverment House waar we een rondleiding krijgen van Pat, een belegen Engels-Australische Miss Bouquet. Om hier van bij te komen nemen we de ferry naar Manley Beach waar we weer een stukje van de prachtige kustlijn van Sydney zien. Als we terug varen hebben we een prachtig uitzicht over de skyline van Sydney bij night.
Wat opvalt na zo'n eerste weekje is hoe vriendelijk en behulpzaam de mensen zijn, dat het op straat erg schoon is, ontbijten en koffie drinken doe je vooral buiten de deur, everything is amazing en vooral "no worries".
We hebben het enorm naar ons zin gehad in Sydney. Morgen vliegen we naar Alice Springs en halen we de camper op. We zullen een heel ander Australië gaan zien en meemaken.
Liefs Frank & Mariska
Liefs Frank & Mariska

Wat leuk om wat van jullie te horen ! Fijn dat het tot nu toe allemaal goed gegaan is. Wat zien de foto's er nu al mooi uit. Veel plezier verder. Dikke kus es.
Dikke kus Yos
En morgen dus de echte roadtrip. Veel plezier.
Lekker genieten van de volgende trip......de kaart hangt op.
Veel plezier,liefs pa en ma
Groetjes Arie en Anneke